Morgonrapport, Makro & Marknad

Unknown-1

  • Små rörelser i spåren av ett helgstängt USA
  • Lugn handel att vänta under fredagen

 

I spåren av helgstängda amerikanska börser handlade övriga marknader avvaktande under gårdagen med endast små rörelser. De asiatiska marknaderna handlar under morgonen riktningslöst med rörelser kring nollstrecket. Japanska Nikkei handlade inledningsvis positivt, men har i och med en förstärkning av yenen tappat och befinner sig i skrivande stund under nollan. Konsumentprisindex i Japan föll för den åttonde månaden i rad, enligt fredagens officiella siffror och sätter än mer press på centralbanken att öka stimulanserna.

Under gårdagen sänkte den mexikanska centralbanken landets tillväxtprognos i och med en ökad risk i handeln med omvärlden efter valet i USA. Centralbanken skriver i sin rapport att det amerikanska valet är en faktor som gör världsekonomin ”mer komplicerad”, men även valutan pekas ut som bidragande till prognosjusteringen.

I övrigt går dagen i konsumtionens tecken med fenomenet ”Black Friday” nu lanserat fullt ut utanför USA. Prognoserna ligger för nya rekord för så väl fysisk- som e-handel.

I skrivande stund handlar terminerna runt noll och vi kan räkna med ännu en dag av riktningslöshet i och med halvöppna marknader i USA.

 

 

Max Matthiessen Värdepapper AB (”MMVP”) är ett värdepappersbolag med tillstånd att bedriva värdepappersrörelse. MMVP är registrerat hos bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Innehållet i denna nyhetsnotis är av generell karaktär och tar inte hänsyn till din ekonomiska situation, ditt syfte med investeringar eller andra specifika behov och utgör därmed inte ett investeringsråd. Innehållet ska inte heller betraktas som en investeringsanalys eller en investeringsrekommendation. Placeringar i finansiella instrument är förknippade med ekonomisk risk. Du ansvarar själv för risken med dina investeringar och måste således själv skaffa dig kännedom om instrumentens egenskaper och risker. MMVP tar inte ansvar för den skada som kan uppkomma på grund av fel eller brister i den lämnade informationen. Åsikter och uttalanden i nyhetsnotisen, som kommer från för MMVP utomstående personer, delas inte nödvändigtvis av MMVP. Innehållet i nyhetsnotisen är skyddat av upphovsrätt och får inte kopieras, distribueras eller publiceras utan MMVP:s tillstånd.