Financial controller

Max Matthiessen erbjuder rådgivning, analys, administration och upphandling av spar- och försäkringslösningar. Vi söker nu en erfaren Financial Controller vars huvudsakliga ansvarsområde blir ansvar för koncernrapporteringen till vårt moderbolag i London. Vi letar efter dig som trivs i en roll med många kontaktytor – såväl i Stockholm som i London. Hos oss får du en kombination av det lilla, familjära bolaget i den större globala koncernen. Till rätt kandidat kan Max Matthiessen erbjuda en spännande roll med stor möjlighet till personlig utveckling.

Om rollen:
Rollen som Financial Controller hos oss är en roll under utveckling med varierande arbetsuppgifter. Redan från start får du ett tydligt ansvar och förväntas, utifrån din tidigare erfarenhet, påverka omfattningen av rollen. Ditt huvudansvar kommer vara att självständigt hantera redovisningen med förberedelser för rapportering till vår koncernmoder i London. Du kommer i denna roll att ansvara för att utveckla och anpassa rapporteringen från Max Matthiessenkoncernen för att möta koncernmoderns krav.
För att lyckas i rollen behöver du ha ett strukturerat arbetssätt och god prioriteringsförmåga. Vidare ställer rollen krav på god kommunikativ förmåga samt att du behärskar såväl svenska och engelska flytande i tal och skrift. Självklart är din samarbetsförmåga mycket god och du är van att jobba mot deadlines.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Analys av resultaträkning
• Avstämning interna mellanhavanden
• Sammanställning och rapportering av resultat och balans enligt US GAAP
• Analys och rapportering av utfall till koncernmoder– med kommentarer
• Avstämningar
• Budget- och prognos
• Ad-hoc analyser
• Ansvar för kontinuerlig utveckling av SOX-kontroller

I denna rekryteringsprocess samarbetar Max Matthiessen med Dfind Finance. Urval sker löpande så sänd oss gärna din ansökan så snart som möjligt. För frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helén Lissäng på helen.lissang@dfindfinance.se