Analytiker

Max Matthiessen Värdepapper, som idag består av 11 medarbetare sitter tillsammans och arbetar nära Max Matthiessen AB i fina lokaler centralt i Stockholm. Nu söker vi en analytiker med några års erfarenhet som kommer arbeta nära en av våra förvaltare.

Om rollen
Vi söker en analytiker med en kvantitativ inriktning för att följa upp och utvärdera fonder och förvaltare. Som analytiker kommer du att bistå och stötta i beslutsunderlag med fokus på finansiell analys och modellering. Vi söker dig som har erfarenhet och kunskap i programmering och hur det kan användas i förvaltningssammanhag.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av;

• Delaktighet i regelbundna rutiner såsom rapportering och uppföljning av performance
• Finansiell analys- och modellering samt värdering av befintliga och nya investeringsobjekt
• Delta och genomföra förvaltaranalyser
• Kontinuerlig omvärldsanalys av relevanta marknadsdata – makro och marknad
• Delaktig i framtagning av publikationer
• Externa kontakter med förvaltare och interna kontakter med rådgivare

Profil
Rollen är delvis ny och du kommer att arbeta nära en av våra förvaltare, där din styrka är intresse och kunskap i att utveckla interna verktyg för att följa upp och utvärdera både enskilda innehav och portföljer. Du har goda kunskaper inom kvantitativa beräkningar (portföljanalys, avkastnings-beräkningar, attribution med mera) och ett intresse och en generell förståelse för finansiella marknader och investeringar. Du har arbetat med fonder eller liknande i minst 3 år. Du har en relevant akademisk utbildning och är flytande i engelska och svenska, både i tal och skrift. Det är extra meriterande om du har erfarenhet av Morningstar Direct.

Som person är du duktig på att driva och organisera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du är nyfiken, proaktiv med en professionell integritet. Då rollen innebär mycket kontakt både internt och externt bör du ha en social kompetens och en positiv attityd.

Vi kan erbjuda en spännande tjänst med stor möjlighet att påverka det dagliga arbetet, härliga kollegor, spännande utmaningar och inte minst viktiga och intressanta arbetsuppgifter.

Frågor
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jon Arnell, Förvaltare på Max Matthiessen Värdepapper AB på 08-613 02 49. Övriga frågor hänvisas till Carina Hopstadius, Personalchef på 08-613 02 72. Klicka här för att skicka din ansökan. Alla ansökningar hanteras löpande varav det inte finns ett sista ansökningsdatum för tjänsten.