Flexibilitet och nytänkande avgörande när Sweco väljer Max Matthiessen

Sweco inleder ett samarbete med Max Matthiessen för sina pensions- och försäkringslösningar. En hållbar, modern och flexibel lösning har varit avgörande faktorer när Sweco väljer att ersätta sin nuvarande förmånsplan.

Nu står det klart att Max Matthiessen blir Swecos nya samarbetspartner inom pensions- och försäkringsområdet. Det var under förra året som Sweco gick ut i en upphandling med målet att hitta en modern och flexibel lösning som ligger i linje med Swecos framtida visioner inom området. Medarbetargrupper inom Alternativ ITP, ITP1 och ITP2 omfattas av upphandlingen.

– Jag ser fram emot att få samarbeta med Sweco som är väl insatta i frågorna inom tjänstepensionsområdet och som ställer höga krav på rådgivning och service, säger Eva Pantzar Waage, COO på Max Matthiessen. Genom vår storkundsupphandling, Max Storkund, kunde vi möta Swecos höga krav på flexibilitet, attraktiva villkor och stöd till medarbetarna – både i form av personlig rådgivning och digitala lösningar.

Samtliga medarbetare inom Sweco kommer att få tillgång till ett komplett digitalt tjänsteutbud som bland annat innehåller Max Matthiessens digitala rådgivningstjänst Advice4Life och applikationen Mina Sidor. På så sätt når Sweco även de medarbetargrupper som inte omfattas av personlig rådgivning.

– Vi är mycket nöjda med den lösning vi har kommit fram till, säger Annica Hedmark, HR-chef på Sweco. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda våra medarbetare en modern, kostnadseffektiv och flexibel lösning som ligger i linje med Swecos värderingar kring hållbarhetsfrågor. Max Matthiessens uppfyller alla de kraven och har dessutom en väl utvecklad infrastruktur som underlättar den administrativa hanteringen för oss, avslutar Annica.

Övergången till Max Storkund som är Max Matthiessens senaste storkundsupphandling för Sveriges största arbetsgivare sker under året.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Eva Pantzar Waage, COO, Max Matthiessen
Tel: 08-613 02 27
E-post: eva.pantzar.waage@maxm.se

Viktoria Gårdö, Human Resourses, Pension- och Försäkringsspecialist, Sweco Sverige
Tel: 08-695 60 98
E-post: viktoria.gardo@sweco.se