Senaten klubbade igenom skattereform

Morgonrapport, Makro & Marknad

  • Aktieterminerna indikerar positiv öppning
  • USA: Jobbsiffror (fre)

New York-börsen avslutade fredagen med röda siffror, efter uppgifter om att Trumps tidigare säkerhetsrådgivare Michael Flynn erkänt att han ljugit för FBI. Rysslandsutredningen närmar sig därmed Trump och hans absolut närmaste medarbetare. Under helgen klubbade senaten igenom sin version av skattereformerna. Nästa steg är att kongresshusets båda kamrar tar fram och röstar igenom en gemensam lag. Republikanerna har tidigare sagt att de vill få skattereformen på plats innan jul. Innan veckans slut måste dock kongressen även höja skuldtaket, om de vill undvika att den federala statsapparaten stängs ned.

På fredag väntar amerikansk arbetsmarknadsstatistik för november. I oktober rekylerade jobbsiffrorna efter föregående månads negativa siffra men sysselsättningen ökade inte riktigt så mycket som marknaden hade väntat (261 000 nya jobb vs. förväntade 310 000 nya jobb). Medelprognosen pekar mot en sysselsättningstillväxt på strax under 200 000 nya jobb i november och att arbetslösheten ligger kvar på 4,1 procent.

Nu på morgonen är Tokyo- och Shanghaibörsen ned medan Hong Kong är upp något. I skrivande stund indikerar den europeiska förhandeln en positiv öppning i Europa. Idag träffas Storbritanniens och EU:s företrädare i Bryssel. Theresa May hoppas kunna bryta det nuvarande dödläget och komma fram till ett avtal för utträdet från unionen för att sedan gå vidare till förhandlingarna av ett nytt handelsavtal, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. För vidare information om utvecklingen på marknaden, se Max Matthiessens placeringsutsikter och veckobetraktelser.

Börser – Föregående stängning i USA och utvecklingen i Asien under morgonen

Dow Jones S&P500 NIKKEI 225 SHANGHAI HANG SENG
New York New York Tokyo Shanghai Hong Kong
-0,17% -0,20% -0,49% -0,30% 0,57%

Uppgifter per klockan: 08:07

Max Matthiessen Värdepapper AB (”MMVP”) är ett värdepappersbolag med tillstånd att bedriva värdepappersrörelse. MMVP är registrerat hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Innehållet i denna nyhetsnotis är av generell karaktär och tar inte hänsyn till din ekonomiska situation, ditt syfte med investeringar eller andra specifika behov och utgör därmed inte ett investeringsråd. Innehållet ska inte heller betraktas som en investeringsanalys eller en investeringsrekommendation. Placeringar i finansiella instrument är förknippade med ekonomisk risk. Du ansvarar själv för risken med dina investeringar och måste således själv skaffa dig kännedom om instrumentens egenskaper och risker. MMVP tar inte ansvar för den skada som kan uppkomma på grund av fel eller brister i den lämnade informationen. Åsikter och uttalanden i nyhetsnotisen, som kommer från för MMVP utomstående personer, delas inte nödvändigtvis av MMVP. Innehållet i nyhetsnotisen är skyddat av upphovsrätt och får inte kopieras, distribueras eller publiceras utan MMVP:s tillstånd.