Kreditförsäkring ger ökad trygghet

Den pågående pandemin innebär en fortsatt oviss framtid för företag. Med dagens oförutsägbara läge kan företag som säljer varor eller tjänster på kredit drabbas av oväntade förluster om kunderna plötsligt inte kan betala.

Ett sätt för företag att skydda sig mot oväntade kundförluster är genom en så kallad kreditförsäkring. Den träder i kraft och skyddar företaget mot förluster som kan uppkomma om företagets kunder av olika anledningar inte kan betala sina fakturor. Kreditförsäkringen ersätter upp till 90 procent av förlusten, vilket ökar tryggheten avsevärt.

Kreditförsäkringen ger inte bara ersättning mot uteblivna kundfordringar utan innehåller ofta flera andra fördelaktiga tjänster – från kvalificerade analyser av befintliga och potentiella kunders kreditförmåga till inkassoindrivning. En kreditförsäkring ger också fördelar som att stärka positionen vid förhandling om finansiering mot långivare och säkrar en mer stabil ekonomi som ökar möjligheten att växa. Försäkringen kan tecknas av bolag inom alla olika branscher, från små och medelstora bolag hela vägen upp till börsnoterade bolag.

Christina Bjursell

– Riskmedvetenheten ökar bland företag och vi ser en stor efterfrågan från kunder som vill försäkra sina kreditrisker, säger Christina Bjursell, Senior Business Development Manager på Euler Hermes, en ledande aktör inom området.

Hon tillägger:

– Med dagens oförutsägbara läge är det ännu mer aktuellt att se över sin finansiella situation. Det känns oerhört viktigt att kunna erbjuda en bra lösning för att maximera tryggheten för företag.

Max Matthiessen hjälper dig och ditt företag att se över era försäkringsbehov utifrån de risker som företaget utsätter sin verksamhet för. Efter genomförd behovsanalys ger vi dig rådgivning för att hitta anpassade försäkringslösningar som bäst passar ditt företags behov.