Morgonrapport – S&P 500 och Nasdaq noterar nya rekordnivåer

Morgonrapport – Makro & marknad

  • S&P 500 +1,1%
  • Asiatiska börser handlas blandat
  • Europeiska terminer handlas nedåt

USA:  Efter en mycket stark utveckling under november månad fortsatte uppgångarna på Wall Street under gårdagen, även om indexen tappade en del från de dagshögsta nivåerna. Dow Jones stängde 0,6 procent högre. S&P 500 och Nasdaq noterade båda nya rekordnivåer efter uppgångar om 1,1 respektive 1,3 procent.

Asien:  De asiatiska börserna handlas blandat och med små rörelser under morgonen. Tokyo-börsen handlas strax över nollan, Shanghai-börsen backar 0,1 procent och Hong Kong-börsen backar 0,2 procent.

Terminer:  OMXS30-terminen på IG Markets handlas kring -0,3% och pekar på en negativ öppning för Stockholmsbörsen.

Europeiska terminer handlas nedåt.

Amerikanska terminer handlas nedåt.

Nyheter/Makro: Dagens kalender är relativt tunn, men under eftermiddagen publiceras privat sysselsättningsstatistik från ADP inför den stora jobbrapporten på fredag.

 

Börser – Föregående stängning i USA och utvecklingen i Asien under morgonen

Dow Jones S&P500 NIKKEI225 Shanghai HANG SENG
New York New York Tokyo Shanghai Hong Kong
+0,6% +1,1% +0,1% -0,1% -0,2%

Futures – Europeiska aktieterminer i skrivande stund

EURO STOXX50 FTSE100 DAX30 OMXS30
Eurozonen London Frankfurt Stockholm
-0,3% -0,3% -0,3% -0,3%

Uppgifter per klockan 08:08
Viss data fördröjd 10-20 min

Max Matthiessen Värdepapper AB (”MMVP”) är ett värdepappersbolag med tillstånd att bedriva värdepappersrörelse. MMVP är registrerat hos bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Innehållet i denna nyhetsnotis är av generell karaktär och tar inte hänsyn till din ekonomiska situation, ditt syfte med investeringar eller andra specifika behov och utgör därmed inte ett investeringsråd. Innehållet ska inte heller betraktas som en investeringsanalys eller en investeringsrekommendation. Placeringar i finansiella instrument är förknippade med ekonomisk risk. Du ansvarar själv för risken med dina investeringar och måste således själv skaffa dig kännedom om instrumentens egenskaper och risker. MMVP tar inte ansvar för den skada som kan uppkomma på grund av fel eller brister i den lämnade informationen. Åsikter och uttalanden i nyhetsnotisen, som kommer från för MMVP utomstående personer, delas inte nödvändigtvis av MMVP. Innehållet i nyhetsnotisen är skyddat av upphovsrätt och får inte kopieras, distribueras eller publiceras utan MMVP:s tillstånd