Morgonrapport – Banker i toppen när Wall Street försiktigt klättrade uppåt under tisdagens handel.

Morgonrapport – Makro & marknad

    • S&P 500 stängde i princip oförändrat 
    • Amerikanska 10-åringen handlades på sin högsta nivå sedan mars förra året
    • Industriproduktion Eurozonen (11.00)
    • KPI USA (14.30)

USA: Storbankerna ledde de amerikanska marknader uppåt under tisdagen. Goldman Sachs steg med 2.9 % men även JPMorgan Chase och Bank of America steg med 1,6 % respektive 1,8 %. Utvecklingen på den amerikanska obligationsmarknaden var anledning bakom bankaktiernas framfart. Räntan på den amerikanska 10-åringen handlades kort under dagen till 1.187 % vilket var den högsta nivån sedan mars förra året, dock tappade den något och stängde på 1,13 %.  30-åringen klättrade upp till 1,88 % och nådde därmed också den högsta nivån sedan mars. Dow Jones stängde +0,2 %, S&P stängde marginellt upp på 0,04 % och Nasdaq steg 0,3 %.

Asien: De asiatiska börserna handlas blandat under morgonen. Tokyo-börsen klättrade +1,0 %. Shanghai-börsen har tappat – 0,3 % och Hong Kong-börsen är ner -0,1 %.

Terminer: OMXS30-terminen på IG Markets handlas kring 0 % och indikerar på en lugn öppning på Stockholmsbörsen.

Europeiska terminer handlas i princip oförändrat.

Amerikanska terminer handlas också svagt uppåt på morgonen.

Makro/Nyheter: USAs Vice President Mike Pence sa under tisdagen att han inte hade några planer på att hjälpa Demokraterna att kasta ut Donald Trump ur Vita huset. Dagens statistikagenda ger oss KPI för USA och industriproduktion för euroområdet KPI för USA år över år förväntas vara oförändrat och ligga kvar på 1,6 %. Sett till månad över månad förväntas minska från 0,2 % tidigare till 0,1 %.

Simon Berggren
Fund Analyst
Navigera

 

Börser – Föregående stängning i USA och utvecklingen i Asien under morgonen

Dow Jones S&P500 NIKKEI225 Shanghai HANG SENG
New York New York Tokyo Shanghai Hong Kong
+0,2% +0,04% +1,0% -0,3% -0,1%

Futures – Europeiska aktieterminer i skrivande stund

EURO STOXX50 FTSE100 DAX30 OMXS30
Eurozonen London Frankfurt Stockholm
+0,1% +0,1% +0,1% 0,0%

Uppgifter per klockan 08:38
Viss data fördröjd 10-20 min

Max Matthiessen Värdepapper AB (”MMVP”) är ett värdepappersbolag med tillstånd att bedriva värdepappersrörelse. MMVP är registrerat hos bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Innehållet i denna nyhetsnotis är av generell karaktär och tar inte hänsyn till din ekonomiska situation, ditt syfte med investeringar eller andra specifika behov och utgör därmed inte ett investeringsråd. Innehållet ska inte heller betraktas som en investeringsanalys eller en investeringsrekommendation. Placeringar i finansiella instrument är förknippade med ekonomisk risk. Du ansvarar själv för risken med dina investeringar och måste således själv skaffa dig kännedom om instrumentens egenskaper och risker. MMVP tar inte ansvar för den skada som kan uppkomma på grund av fel eller brister i den lämnade informationen. Åsikter och uttalanden i nyhetsnotisen, som kommer från för MMVP utomstående personer, delas inte nödvändigtvis av MMVP. Innehållet i nyhetsnotisen är skyddat av upphovsrätt och får inte kopieras, distribueras eller publiceras utan MMVP:s tillstånd.