Niklas Söderström utses till ny vd för fondbolaget Navigera

Som ett led i fondbolaget Navigeras fortsatta expansion utses ny vd. Med en gedigen bakgrund inom bank- och finansbranschen tillträder Niklas Söderström vd-posten 1 april.

Styrelsen i Navigera har utsett Niklas Söderström till ny vd för fondbolaget. Han ska leda företaget in i en ny tillväxtfas med fokus på att vidareutveckla förvaltningserbjudandet.

Niklas Söderström har under de senaste två decennierna haft ett flertal ledande positioner inom bank- och finansbranschen, både som chef och kapitalförvaltare. Närmast kommer han från rollen som CEO vid Öhman Bank i Luxemburg. Han har tidigare bland annat varit kapitalförvaltare vid Tredje AP-fonden.

–  Navigera står inför en ny tillväxtfas där vi planerar att utveckla erbjudandet till våra kunder. Med Niklas kompetens och ledaregenskaper är jag övertygad om att han är rätt person att leda detta arbete framåt tillsammans med Navigeras dedikerade team, säger Sebastian Siegl, tillförordnad vd vid Navigera som vid tillträdet återgår till rollen som ansvarig för Max Matthiessens förmögenhetserbjudande.

–  Jag ser med spänning fram emot att ta mig an detta uppdrag, säger Niklas Söderström, och fortsätter: Navigera har en oerhört viktig uppgift när det gäller att bidra till en trygg pension för svenska pensionssparare. Min ambition är att förvalta detta förtroende genom att bygga vidare på och utveckla de lösningar som finns idag för att möta framtida behov.

Niklas Söderström tillträder tjänsten den 1 april. Han efterträder Britt Ehrling som lämnade bolaget i december förra året.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sebastian Siegl
Tillförordnad vd Navigera
Tel: 08- 613 05 30
E-post: sebastian.siegl@maxm.se

Petra Broman
Kommunikationschef Max Matthiessen
Tel: 08-613 04 36
E-post: petra.broman@maxm.se

Om Navigera
Navigera är ett svenskt fondbolag med tillstånd från Finansinspektionen. Förvaltningen startade 1994 och idag förvaltar bolaget cirka 43 miljarder kronor åt svenska pensionssparare. Välkommen att läsa mer på www.navigera.se.