Morgonrapport – Wall Street handlades upp kraftig under måndagen.

Morgonrapport – Makro & marknad

    • S&P 500 +2,4 %
    • Nasdaq +3,0 %
    • Terminerna handlas negativt under morgonen
    • Prel. inflationssiffror Euroområdet (11:00)

USA: Det amerikanska börserna tog ett rejält kliv uppåt under måndagen efter de senaste veckornas nedgångar. Dow Jones stängde +2,0 %, S&P klättrade +2,4 % och Nasdaq steg hela +3,0 %. En amerikansk 10-åring handlar nu på 1,41 %, vilket är några punkter lägre.

Asien: De asiatiska marknaderna handlas ner under morgonen. Tokyo-börsen tappar -0,9 % i skrivande stund, Shanghai-börsen handlas ner -1,2 % och Hongkong-börsen faller -1,2 %.

Terminer: OMXS30-terminen på IG Markets handlas ner -0,2 % vilket indikerar en negativ öppning för Stockholmsbörsen. Stockholmsbörsen handlas efter gårdagens uppgång på nya rekordnivåer.

Europeiska terminer handlas ner under morgonen.

Amerikanska terminer handlas också ner under morgonen.

Makro/Nyheter:  Idag publiceras preliminära siffror för februariinflationen i euroområdet. Det råder dock stor osäkerhet kring hur man ska tolka inflationssiffrorna för tillfället och det var en överraskande hög inflation i januari. förklaras delvis av reverseringen av den tillfälliga tyska momssänkningen, den årliga viktomläggningen som i år blev lite extra stökig, men också att restriktioner upphäver normala säsongsmönster. Euroinflationen förväntas hamna på +0,1 % i månadstakt och 0,9 % i årstakt. Inflationstalen kommer troligtvis att fortsätta ligga något högt under inledningen av året för att sedan snabbt falla tillbaka vid mitten av året.

Gårdagens ISM-index för den amerikanska industrin för februari var i nivå med senaste topparna från 2018 vilket tyder på starka signaler för produktion, order, sysselsättning och priser.

Simon Berggren
Fund Analyst
Navigera

 

Uppgifter per klockan 08:32.

Viss data fördröjd 10-20 min

Börser – Föregående stängning i USA och utvecklingen i Asien under morgonen

Dow Jones S&P500 NIKKEI225 Shanghai HANG SENG
New York New York Tokyo Shanghai Hong Kong
+2,0% +2,4% -0,9% -1,2% -1,2%

Futures – Europeiska aktieterminer i skrivande stund

EURO STOXX50 FTSE100 DAX30 OMXS30
Eurozonen London Frankfurt Stockholm
-0,5% -0,2% -0,4% -0,2%

Max Matthiessen Värdepapper AB (”MMVP”) är ett värdepappersbolag med tillstånd att bedriva värdepappersrörelse. MMVP är registrerat hos bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Innehållet i denna nyhetsnotis är av generell karaktär och tar inte hänsyn till din ekonomiska situation, ditt syfte med investeringar eller andra specifika behov och utgör därmed inte ett investeringsråd. Innehållet ska inte heller betraktas som en investeringsanalys eller en investeringsrekommendation. Placeringar i finansiella instrument är förknippade med ekonomisk risk. Du ansvarar själv för risken med dina investeringar och måste således själv skaffa dig kännedom om instrumentens egenskaper och risker. MMVP tar inte ansvar för den skada som kan uppkomma på grund av fel eller brister i den lämnade informationen. Åsikter och uttalanden i nyhetsnotisen, som kommer från för MMVP utomstående personer, delas inte nödvändigtvis av MMVP. Innehållet i nyhetsnotisen är skyddat av upphovsrätt och får inte kopieras, distribueras eller publiceras utan MMVP:s tillstånd.