Max Matthiessen förvärvar Naventi Fonder

Max Matthiessen förvärvar Naventi Fonder. Genom förvärvet växer Max Matthiessens affärsområde Kapitalförvaltning från 48 till 68 miljarder kronor i förvaltat kapital. Max Matthiessen levererar på sin ambition att växa både organiskt och via förvärv. Kunderna får nya fonder med inriktning mot hållbarhet att välja bland.

Naventi Fonder bildades 2002 och förvaltar cirka 20 miljarder kronor i tre aktie- och blandfonder samt i en obligationsfond. Naventi Fonder har av näringslivstidningen Dagens Industri utsetts till snabbväxande Gasellföretag fem år i rad mellan 2012 och 2016.

Naventis tre största fonder som utgör i princip hela det förvaltade kapitalet har fått högsta betyg, 5 stjärnor, av Morningstar. De två största fonderna har också fått högsta betyg i hållbarhet av Morningstar.

– Vi har en expansiv plan som innebär att vårt affärsområde Kapitalförvaltning ska växa och öka sitt förvaltade kapital från dagens 48 miljarder kronor till en bra bit över 100 miljarder kronor. Nu har vi börjat den offensiven genom att förvärva Naventi Fonder, säger Jacob Schlawitz, vd och koncernchef Max Matthiessen.

– Det här känns fantastiskt roligt och ett erkännande för vår nära 20-åriga resa som fondbolag. Vi brinner för att leverera bra resultat till våra kunder och tillsammans blir vi starkare. Känns också bra att kunna följa med till Max Matthiessen och där fortsätta vårt arbete med oförändrat team i ett större sammanhang, säger Andreas Bergknut, vd och partner Naventi Fonder.

Naventi är medlem i Fondbolagens Förening och följer ”Svensk kod för fondbolag”, samt i SWESIF – forum för hållbara investeringar. Bolaget harskrivit under FN:s principer för ansvarsfulla investeringar (PRI). Naventi Fonder AB ägs av bolagets ledning.

Affären förutsätter tillstånd från Finansinspektionen.

För mer information vänligen kontakta:

Max Matthiessen:
Sebastian Siegl, chef kapital- och förmögenhetsförvaltning
Tfn: 073-375 75 30

Naventi Fonder:
Andreas Bergknut, Vd Naventi Fonder
Tfn: 076-789 06 00

 

Om Max Matthiessen

Max Matthiessen grundades 1889 och är en av Sveriges ledande liv- och sakförsäkringsförmedlare. Företaget erbjuder rådgivning, analys, administration och upphandling av pensions- och försäkringslösningar till arbetsgivare, företagare och privatpersoner. Bolaget har även verksamhet inom sparande, investeringsrådgivning och kapitalförvaltning. Max Matthiessen har cirka 440 medarbetare på ett 30-tal orter över hela Sverige. 2019 var bruttoomsättningen cirka 1 552 MSEK. Välkommen att läsa mer på www.maxm.se.