Max Matthiessen plockar pensionsexperter från SEB

Max Matthiessen fortsätter att expandera inom sitt största affärsområde Liv&Pension. Nu är det klart att fem högt rankade experter inom tjänstepension med tillsammans 100 års erfarenhet förstärker Max Matthiessens kontor i Malmö.

Liv&Pension är ett viktigt affärsområde där större delen av Max Matthiessens affär ligger. Liv&Pension, som omsätter 800 mkr per år, med drygt 80 kundteam och 400 anställda och har målet att expandera och ge ännu bättre service till cirka 150 000 kunder.

Som ett led i den ambitionen ligger rekryteringen av fem seniora experter som tillsammans har 100 års erfarenhet av branschen. De kommer från SEB i Malmö och ansluter till Max Matthiessens kontor i Malmö under början av oktober. Därmed växer kontoret från 20 till 25 medarbetare.

De fem är Emelie Fredin, Erik Malmström, Johan Linnér, Per Billfeldt och Thomas Jönsson samtliga med en lång karriär i SEB bakom sig där de arbetat med tjänstepensionslösningar mot företag och indirekt företagens anställda.

-Vi ser verkligen fram emot vår gemensamma resa med Max Matthiessen. Vi är ett väl sammansvetsat team som har jobbat ihop under lång tid. Självklart är det känslosamt att byta plattform men vi är extremt stolta över vårt team och vill fortsätta växa under Max Matthiessens varumärke, säger Emelie Fredin.

-Det finns en stor fördel i att vi alla fem får fortsätta arbeta tillsammans. Vi har under lång tid byggt en fin affär och haft mycket roligt tillsammans vilket har varit och är vår gemensamma framgångsfaktor både för våra kunder och oss själva, säger Per Billfeldt.

-För mig och Max Matthiessen är det här en lösning som vi knappast vågat drömma om! Men nu är den verklighet och det nya teamet skapar tillsammans med övriga 20 medarbetare på kontoret i Malmö en fin grogrund för att vi ska kunna expandera i södra Sverige, säger Jacob Schlawitz, vd och koncernchef, Max Matthiessen .

För ytterligare information:

Jacob Schlawitz, 08-613 02 01
vd Max Matthiessen

Per Billfeldt, 073-068 01 70