Morgonrapport – USA bjöd på en blandad inledning på veckan, Bitcoin handlas nära all-time high.

Morgonrapport – Makro & marknad

    • S&P 500 +0,3 %
    • Nasdaq +0,8 %
    • Europeiska terminer handlas smått positivt under morgonen

USA: De amerikanska börserna stängde blandat, efter en svag inledning vände både det breda S&P 500 och tekniktunga Nasdaq upp. Dow Jones stängde -0,1 %, S&P 500 handlades upp 0,3 % och Nasdaq steg med +0,8 %. Oljepriset (Brent) handlas kring $ 84 per fat.

Asien: De asiatiska börserna handlas upp under morgonen. Tokyo-börsen handlas i nuvarande stund +0,7 %, Hong Kong-börsen klättrar med +0,7 % och Shanghai-börsen handlas upp +1,5 %.

Terminer:

OMXS30-terminen på IG Markets handlas upp +0,2 %, vilket indikerar en positiv men lugn inledning på handeln för Stockholmsbörsen.

Europeiska terminer stiger under morgonen.

Amerikanska terminer handlas också upp under morgonen.

Makro/Nyheter:  Marknaderna verkar ha tagit en paus från tidigare oro över ansträngda värderingar, högre inflation, skenande energipriser, hökaktigare centralbanker, stigande räntor, kinesisk fastighetskris och energikris. Istället verkar börsen nu hoppas på bolagsrapporterna under Q3 och att tillväxten trots vissa orosmoln ändå kommer vara stark de kommande kvartalen. Samtidigt är vi snart inne i perioden november till april som historiskt brukar vara bra period för aktier. Självklart ska man till det här optimistiska börsscenariot också lägga att vi nu i bästa fall kan pricka av den där välbehövliga korrektionen som alla gått och väntat på och nästan lika många varnat för. I Stockholm blev det ett nedgång på nästan 10 % medan den i USA stannade på bara 5 %.

Bitcoin har fått draghjälp av den ökande inflationsoron och är nu uppe på $ 62000 vilket bara är $ 3000 under den tidigare toppnivån.

 

Simon Berggren
Fund Analyst
Navigera

Uppgifter per klockan 08:29.

Viss data fördröjd 10-20 min

Börser – Föregående stängning i USA och utvecklingen i Asien under morgonen

Dow Jones S&P500 NIKKEI225 Shanghai HANG SENG
New York New York Tokyo Shanghai Hong Kong
-0,2% +0,3% +0,7 %  +0,7 % +1,5 %

Futures – Europeiska aktieterminer i skrivande stund

EURO STOXX50 FTSE100 DAX30 OMXS30
Eurozonen London Frankfurt Stockholm
+0,4 % +0,2 % +0,3 % +0,2 %

Max Matthiessen Värdepapper AB (”MMVP”) är ett värdepappersbolag med tillstånd att bedriva värdepappersrörelse. MMVP är registrerat hos bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Innehållet i denna nyhetsnotis är av generell karaktär och tar inte hänsyn till din ekonomiska situation, ditt syfte med investeringar eller andra specifika behov och utgör därmed inte ett investeringsråd. Innehållet ska inte heller betraktas som en investeringsanalys eller en investeringsrekommendation. Placeringar i finansiella instrument är förknippade med ekonomisk risk. Du ansvarar själv för risken med dina investeringar och måste således själv skaffa dig kännedom om instrumentens egenskaper och risker. MMVP tar inte ansvar för den skada som kan uppkomma på grund av fel eller brister i den lämnade informationen. Åsikter och uttalanden i nyhetsnotisen, som kommer från för MMVP utomstående personer, delas inte nödvändigtvis av MMVP. Innehållet i nyhetsnotisen är skyddat av upphovsrätt och får inte kopieras, distribueras eller publiceras utan MMVP:s tillstånd.