Max Matthiessen förstärker – köper Cover Consulting

Max Matthiessen fortsätter att förvärva aktörer som passar väl in i verksamheten. Senaste tillskottet är Cover Consulting ett Göteborgsbaserat rådgivningsföretag som sedan 2004 specialiserat sig på sakförsäkring, pensionslösningar och kapitalplaceringar. I och med köpet förstärker Max Matthiessen sitt erbjudande till kunder i göteborgsområdet högst väsentligt.

Fr v Jacob Schlawitz, vd Max Matthiessen, Michael Tegstam, vd o delägare, Martin Petersson, delägare och Lucas Örn, delägare Cover Consulting

Max Matthiessen fortsätter leverera på sin plan att växa och förvärva framstående, kundtillvända, aktörer som kan ge Max Matthiessens kunder ett mervärde.

I september 2021 förvärvade Max Matthiessen Naventi Fonder och ökade sitt förvaltade kapital från 48 till 68 miljarder kronor.

Nu går Max Matthiessen in och förvärvar det Göteborgsbaserade Cover Consulting med en verksamhet och utbud som i stort påminner om Max Matthiessens.

I och med affären växer Max Matthiessens kontor i Göteborg med ett tiotal personer och närmar sig nu 50 medarbetare totalt.

Samtliga affärsområden inom Max Matthiessen växer i samband med affären. Sakförsäkringar, pensionslösningar och kapitalplaceringar får ett viktigt tillskott.

Kunder i Cover Consulting får i och med affären tillgång till flera nya lösningar och service som finns i Max Matthiessens service- och tjänsteutbud.

Cover Consulting grundades 2004 och är partnerägt. Under 2021 omsatte bolaget 33 mkr.

-Cover Consulting passar verkligen oss som hand i handske. Både Cover och vi på Max Matthiessen har samma värderingar kring både affären och kundmötet. Cover kommer att docka in i vårt Göteborgskontor och tillföra värde till våra existerande kunder och vara viktiga för vår tillväxtresa i Göteborgsområdet, säger Jacob Schlawitz, vd och koncernchef Max Matthiessen.

-Cover Consulting har varit självständiga sedan 2004 och verkat som ett Max Matthiessen i miniatyr. Nu kommer vi och våra kunder in i ett större sammanhang och eftersom vi de senaste fem åren fått in större och större kunder kommer affären mycket lägligt. Vi har en tid pratat om att Max Matthiessen vore en perfekt match för oss och nu har det blivit verklighet, säger en glad Michael Tegstam, vd Cover Consulting.

För Cover Consultings kunder innebär detta ”business as usual” med samma kontaktpersoner som tidigare.

Cover Consulting är ett partnerägt företag som bildades 2004 av medarbetare med lång erfarenhet inom branschen. Vi erbjuder tjänster inom sakförsäkring, pensionslösningar och kapitalplacering.

För ytterligare information
Jacob Schlawitz, vd Max Matthiessen, jacob.schlawitz@maxm.se, 08-613 02 01

Michael Tegstam, vd Cover Consulting, 070 415 11 50