Willis förvärv av Max Matthiessen är nu klart

Som tidigare meddelats har den internationella koncernen Willis Group Holdings Plc ingått avtal om att förvärva en majoritet i Max Matthiessen. Transaktionen var villkorad av godkännande från Konkurrensverket och Finansinspektionen. Alla villkor för förvärvet är nu uppfyllda och transaktionen har idag slutförts. Willis Group Holdings är därmed ny huvudägare av Max Matthiessen.

– Willis är en utmärkt huvudägare, säger Christoffer Folkebo, VD för Max Matthiessen. Våra kunder får nu tillgång till en bredare produktportfölj, vilket är mycket positivt. Willis tillför även viktig erfarenhet och kompetens från sitt globala nätverk.

Max Matthiessen och Willis har varit strategiska partners sedan 2009 och förvärvet innebär att samarbetet intensifieras ytterligare. Max Matthiessen behåller sitt varumärke.

Willis äger nu 75 procent av bolaget och resterande 25 procent ägs fortsättningsvis av ett femtiotal medarbetare, som alla arbetar inom Max Matthiessen.

För ytterligare information kontakta:
Christoffer Folkebo
VD Max Matthiessen
Telefon: 073-375 72 07

Paul Platt
Kommunikationsdirektör Willis
Telefon: +44 7951 355 322

Om Max Matthiessen
Max Matthiessen grundades 1889 och är idag en ledande finansiell rådgivare. Våra rådgivare, administratörer och specialister har lång erfarenhet av att hjälpa arbetsgivare och privatpersoner med upphandling, analys, paketering, rådgivning och administration av marknadens främsta spar- och försäkringslösningar. Vi har över 400 anställda på 23 orter över hela Sverige. 2013 var bruttoomsättningen drygt 1 000 miljoner kronor. Välkommen att läsa mer om oss på www.maxm.se.

Om Willis
Willis Group Holdings plc är en ledande global riskrådgivare, försäkrings- och återförsäkringsmäklare. Med rötter tillbaka till 1828 verkar Willis idag på samtliga kontinenter med mer än 18 000 anställda på drygt 400 kontor. Willis erbjuder sina klienter förstklassig expertis, teamwork, innovation och marknadsledande produkter och professionell service inom riskhantering och risköverföring. Våra produkt- och industrispecialister är ledande i världen avseende bland annat riskanalys, riskmodellering och riskbegränsande åtgärder. För mer information, besök vår hemsida www.willis.se.