Våra tjänster

 

 Hem / För dig / Våra tjänster / Kapitalförvaltning / Förmögenhetsförvaltning

Förmögenhetsförvaltning

När du förvaltar dina pengar är det viktigt att du har en långsiktig strategi med utgångspunkt i den risk du som investerare är beredd att ta. Max Matthiessen hjälper dig att definiera din riskbenägenhet och att därefter anpassa dina investeringar till denna. Vi erbjuder såväl diskretionär som rådgivande förvaltning och hjälper dig även med skatterelaterade och juridiska frågor samt finansiell planering.

Diskretionär förvaltning

Hos Max Matthiessen får du en prisvärd och kvalitativ diskretionär förvaltning där du ger en förvaltare i uppdrag att löpande fatta placeringsbeslut inom avtalade ramar. Tillsammans med din rådgivare väljer du strategi utifrån:

  • tidshorisont
  • storlek på din portfölj
  • din inställning till risk och avkastning.

Rådgivande förvaltning

Denna placeringsform passar för dig som vill ta en mer aktiv roll i dina placeringsbeslut. Dina placeringar blir ett resultat av en dialog mellan dig och din rådgivare, som mynnar ut i en investeringsstrategi som återspeglar dina önskemål. Genom din rådgivare får du rekommendationer med stöd i analys utförd av Max Matthiessens värdepappersbolag.

Skatt och juridik

Juridiska behov är olika beroende på hur din situation ser ut och de förändras även över tid. Hos Max Matthiessen hjälper vi dig med helheten. Det inbegriper rådgivning kring skatterelaterade och juridiska frågor vid behov, oavsett om det gäller din privata ekonomi eller företagets.

Finansiell planering

För dig som långsiktigt vill planera din ekonomi är det viktigt att hantera risker som uppstår på grund av obalans mellan tillgångar och skulder. Max Matthiessen hjälper dig med din strategiska planering och den riskhantering som medföljer. Genom att få ut det mesta av dina tillgångar och dessutom hålla skuldsidan i kontroll hjälper vi dig lyfta din ekonomi.

Privat eller bolag

Max Matthiessen är din samarbetspartner, oavsett om det rör sig om dina privata eller ditt företags pengar. För mer information om vår företagsrådgivning för mindre företag, se avsnittet Fåmansföretagare.


Tillbaka

Vi håller dig uppdaterad

I vårt newsroom och via nyhetsbrev ger vi dig det senaste inom pensioner och övrigt sparande, försäkringar, hälsofrågor och förmåner.


Läs mer

Samarbete med Goldman Sachs Asset Management    

Läs en intervju med vår samarbetspartner Goldman Sachs Asset Management om framtidens investeringstrender.


Läs mer

Bättre möjlighet att pensionsspara ansvarsfullt     

Som ett led i att hjälpa sparare göra hållbara val för sitt pensionssparande ger vi varje år ut rapporten Ansvarsfullt ägande. Vi utvärderar och betygsätter pensionsbolagens hållbarhetsarbete.


Läs vår senaste rapport härVälkommen att kontakta oss om du har frågor, vill ha rådgivning eller vill bli kund hos Max Matthiessen.

Copyright © Max Matthiessen. Integritetspolicy >>