Våra tjänster

 

 Hem / För dig / Våra tjänster / Kapitalförvaltning / Fåmansföretagare

Förmögenhetsförvaltning för fåmansföretagare

Som ägare till ett aktiebolag är dina möjligheter större att planera din ekonomi. Samtidigt är riskerna fler jämfört med om du är anställd. För de flesta företagare är första prioritet alltid att företaget ska vara lönsamt och utvecklas. Därför är det viktigt med en samarbetspartner som Max Matthiessen, som hjälper dig hantera övriga frågor.

Kassaförvaltning

För egenföretagaren är ofta bolagets kassa en förlängning av ägarnas plånbok och i förvaltningen av denna bör hänsyn även tas till privata pengar, pension och hur dessa hänger ihop med varandra. Max Matthiessen är ditt bollplank i samtliga beståndsdelar av din totala förmögenhetsplanering och förvaltning.

Pensionsplanering

Pensionssparande är en snårig djungel för många. Det finns en mängd olika sätt att spara till pensionen och hos Max Matthiessen ger vi dig individuell rådgivning anpassad efter dina förutsättningar. Hos oss blir det enklare för dig att förstå din pension.

Trädabolag (vilande)

För de flesta ägare till vilande bolag är det centralt att inte verka i betydande omfattning till företagets vinst, det vill säga vara försiktig med förvaltningen av bolagets kassa. Hos Max Matthiessen får du tillgång till våra olika förvaltningsformer och tillsammans med skattejurist diskuterar vi noga hur upplägget bör se ut för att kvalificera som ett 5:25-bolag.

Max Ägarplanering

Genom vårt unika verktyg Max Ägarplanering hjälper vi dig som egenföretagare att:

  • tänka helhet; pension, privata pengar och företagets ekonomi tillsammans
  • vara skattesmart i löneuttag kontra utdelning
  • se över ditt försäkringsskydd vid sjukdom eller olycksfall
  • fokusera på kostnadseffektiva lösningar.


Tillbaka

Vi håller dig uppdaterad

I vårt newsroom och via nyhetsbrev ger vi dig det senaste inom pensioner och övrigt sparande, försäkringar, hälsofrågor och förmåner.


Läs mer

Samarbete med Goldman Sachs Asset Management    

Läs en intervju med vår samarbetspartner Goldman Sachs Asset Management om framtidens investeringstrender.


Läs mer

Bättre möjlighet att pensionsspara ansvarsfullt     

Som ett led i att hjälpa sparare göra hållbara val för sitt pensionssparande ger vi varje år ut rapporten Ansvarsfullt ägande. Vi utvärderar och betygsätter pensionsbolagens hållbarhetsarbete.


Läs vår senaste rapport här



Välkommen att kontakta oss om du har frågor, vill ha rådgivning eller vill bli kund hos Max Matthiessen.

Copyright © Max Matthiessen. Integritetspolicy >>