Nya tips och råd om ditt sparande i nya MM

Nu är nummer 4 2012 av Max Matthiessens tidning MM ute. En tidning bara om pensioner, försäkringar och långsiktigt sparande.

Läs MM nr 4 2012 här >>

Vi skriver bland annat om årets bästa fondkategorier, 10 steg till rätt pension, risken med företagsobligationer, vad som händer med försäkringarna vid skilsmässa och konsekvensen när det inte längre tillåtet att använda kön som grund för premieberäkning.

Vår stående krönikör Annika Creutzer uppmanar deltidsarbetande kvinnor att försöka överblicka konsekvenserna och fundera på vad de kan göra med sin ekonomin.

Vi berättar också hur företag kan få ut mer att sitt lönesystem genom att integrera pensionshanteringen och hur avgångspension kan användas som ett sätt att parera vikande konjunktur.

Max Matthiessens hälsostrateg Åsa Axelsdotter Hök ger råd om friskvårdsarbetet och vilka tre viktiga faktorer, den gyllene triangeln, som företaget måste ta hänsyn till i detta arbete.

E.ON:s pension manager Gunilla Svanberg berättar hur hon arbetar tillsammans med Max Matthiessen för att skapa positiv energi kring pensionsfrågan: ”Jag känner stort ansvar för att göra vad jag kan. Pensioner är företagets dyraste förmån samtidigt som förmånen skapar viktig trygghet för våra medarbetare och deras familjer.”.

Läs MM nr 4 2012 här >>

Trevlig läsning!

Här finns alla tidigare utgivna nummer >>