Navigera lanserar ny fond: Global Sustainable Leaders Small Cap

Navigera presenterar idag en helt ny fond i fondutbudet. Det är en aktivt förvaltad fond som investerar i små bolag som verkar för en bättre värld. Hållbara investeringar är en förutsättning för en hållbar utveckling. Teamet bakom fonden identifierar och investerar i de små bolag som är bäst positionerade att lösa vår planets största utmaningar och kan växa i takt med att världen förbättras. 

Navigera lanserade under 2021 Global Sustainable Leaders, GSL, och nu adderas ytterligare en fond med samma hållbarhetsmodell till Navigeras fondutbud. 

Vi på Navigera är mycket stolta över fonden Global Sustainable Leaders Small Cap. Dagens lansering är fortsättningen på en rad Navigera-nyheter och ännu fler nyheter presenteras under hösten. Ett fördjupat samarbete med Qblue och därmed fondens starka hållbarhetsprofil är något jag lägger stor vikt vid. Nu bygger vi framtidens förvaltningshus”, säger Niklas Söderström, VD Navigera.

“I am very pleased to announce this deepening of the partnership between Navigera and Qblue Balanced by the addition of the Small Cap fund to the Global Sustainable Leaders family. The Global Sustainable Leaders family in build on the multi-dimensional approach behind our systematic sustainability framework “The Sustainability CubeTM,which we believe offer a robust and credible foundation for creating sustainable investment products”, säger Bjarne Graven Larsen VD och grundare Qblue Balanced. 

Den här fonden är till för dig som: 

  • Önskar en global aktiefond med högsta hållbarhetsstandard och inriktning mot småbolag 
  • Har en placeringshorisont på minst fem år 
  • Söker en fond som investerar i bolag som är bäst positionerade att lösa världens hållbarhetsutmaningar 

Förvaltningsteamet

Navigera har valt att samarbeta med kapitalförvaltaren QBlue Balanced att förvalta Global Sustainable Leaders Small Cap. Bakom Qblue Balanced står ett dedikerat team med global expertis och lång erfarenhet inom investerings- och finansbranschen. Vd och grundare Bjarne Graven Larsen har mer än 30 års erfarenhet av arbete med hållbara investeringar inom pensionsbranschen. 

Hållbarhet

Fonden förvaltas enligt en hållbarhetsmodell  The Sustainability CubeTM – som genomsyrar hela förvaltningsprocessen. Hållbarhetsmodellen utgår från hur bra bolag är på att reducera sina utsläpp av växthusgaser, hur väl de främjar FN:s 17 hållbarhetsmål och som är i toppen av ESG-rankingen inom sina respektive sektorer. Endast bolag som rankar högt utifrån ovan nämnda hållbarhetsaspekter erhåller en hög samlad ranking och väljs in i fonden. 

Övergripande fakta om fonden Global Sustainable Leaders Small Cap 

Hållbarhet – Fonden har en stark hållbarhetsprofil med de mest hållbara bolagen inom varje sektor och region Team – Teamet har en lång och gedigen historik av hållbara investeringar 

Process – Förvaltas enligt en hållbarhetsmodell  The Sustainability CubeTM – som genomsyrar hela förvaltningsprocessen. 

För mer information vänligen kontakta:

Hanna Ericsson, pressansvarig
Tel: 08-613 04 26
E-post: hanna.ericsson@maxm.se