Nya hållbarhetsportföljer

Max Matthiessen har som en del i ett större hållbarhetsarbete inrättat nya modellportföljer som ämnar hålla en majoritet så kallade artikel 9-fonder eller mörkgröna fonder enligt det nya EU-regelverket SFDR. Vi har därmed ersatt Modellportfölj ESG 50 och Modellportfölj ESG 100 med den nya benämningen Modellportfölj Impact. I modellportföljen ESG 50 har vi även justerat aktievikten från 50% till 75%. Anledningen till förändringen är att det i dagens marknad ännu finns ett begränsat utbud av mörkgröna räntefonder.

De nya modellportföljerna heter Impact 75 och Impact 100 och består delvis av nya underliggande fonder, vilka till en högre grad uppfyller de satta hållbarhetskriterierna. Modellportföljerna utvärderas kontinuerligt med en uppdatering på månatlig basis.

Om du idag har någon av modellportföljerna ESG 50 eller ESG 100,  kan du ta del av förändringarna genom att rebalansera din portfölj. För dig som har modellportföljen ESG 50, notera särskilt att andelen aktiefonder då ökar till 75 %. Om du inte har någon av modellportföljerna idag, kan du enkelt välja att rebalansera din portfölj under fliken modellportföljer.