Årets hållbara förmedlare finns hos Max Matthiessen

Elisabeth Simons, finansiell rådgivare hos Max Matthiessen, har utnämnts till ”Årets hållbara förmedlare” av SPP. 

Simons_151016För Elisabeth är det ett givet inslag att prata om hållbart sparande, både när hon träffar företag och individer för rådgivning.

– Många av oss väljer ekologisk och rättvisemärkt mat och undviker att köpa kläder som är tillverkade under oskäliga arbetsförhållanden. Vi gör
det för att värna om miljön, våra medmänniskor och framtida generationer. Som jag ser det är det självklart att resonera på motsvarande sätt när det gäller placering av pensionspengar, säger Elisabeth.

Hon fortsätter att berätta att hon är övertygad om att bolag som har hållbarhetsperspektivet som ett naturligt inslag i sin verksamhet är de aktörer som
kommer att vara finansiellt framgångsrika på lång sikt.

– Ansvarsfulla placeringar som ger bra avkastning är en oslagbar kombination. Idag finns det stora valmöjligheter när det kommer till hållbart sparande och jag kan erbjuda mina kunder många alternativ som alla håller god kvalitet, avslutar Elisabeth.

Senare i höst släpper Max Matthiessen 2015 års utvärdering av hur de största svenska pensionsbolagen tar hänsyn till människor och miljö i sin förvaltning av våra pensionspengar.