Max Matthiessen är framtidens arbetsgivare i försäkringsbranschen

 

Max Matthiessen har utsetts till Framtidens arbetsgivare i försäkringsbranschen – stora företag vid Insurance Awards 2016.

-Det finns inget finare pris, säger Christoffer Folkebo, vd och koncernchef för Max Matthiessen, och fortsätter:

-I vår verksamhet skapar vi möjligheter för unga att kliva fram och vi kan erbjuda intressanta arbetsuppgifter. Vi är duktiga på att ha en platt organisation där våra medarbetare får ta mycket ansvar och uppmuntras till att fatta egna beslut. Det tror jag är några av anledningarna till att Max Matthiessen vinner i den här kategorin.

Vinnaren utses genom att medarbetare på försäkringsföretag födda 1985 och senare besvarar en enkät om hur de ser på branschen och hur de uppfattar sin arbetsgivare. Alla inskickade enkätsvar har sammanställts och analyserats av det oberoende undersökningsbolaget Nepa.

-Det är fantastiskt roligt att få en så prestigefull utmärkelse som Framtidens arbetsgivare i försäkringsbranschen. För Max Matthiessen är det strategiskt viktigt att vi kan attrahera, utveckla och behålla unga medarbetare och den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Carina Hopstadius, personalchef på Max Matthiessen.

Så här lyder juryns motivering:
Årets vinnare har lyckats bäst av alla inom de områden som påverkar nöjdheten allra mest – arbetsuppgifterna, företagskulturen och relationen till närmaste chef. En imponerande och stark förbättring som kröns av att bolaget nu har flest nöjda unga medarbetare. Framtidens arbetsgivare 2015 har även förutsättningar att lyckas med sina framtida rekryteringar – Max Matthiessens unga medarbetare rekommenderar gärna sin arbetsgivare till studenter på universitet och högskolor.

Insurance Awards arrangeras av Risk & Försäkring.