Onboarding – För en effektiv anställningsprocess

Onboarding är en viktig del av anställningsprocessen och handlar om hur väl organisationer tar hand om sina nyanställda, och hur man på bästa sätt krymper tiden det tar för en anställd att nå sin fulla potential. Onboarding har i dag blivit allt mer vanligt, och många organisationer letar efter hjälp med att effektivisera och snabba på sin process med onboarding.

För HR är det viktigt att personen får ett bra intryck av organisationen redan första dagen, och en viktig del är att alla förberedelser har gjorts enligt onboarding- processen. För att säkerställa att processen fungerar problemfritt kan den automatiseras.

För att stödja kommuner och landsting i anställningsprocessen, erbjuder Mybenefit för HR, chefer och medarbetare ett molnbaserat verktyg som steg för steg vägleder de olika rollerna genom anställningsprocessen. Genom att onbording-processen övervakas automatiskt och stegen åtgärdas på det sätt som man bestämt, kan HR använda tidsbesparingen till de framtida rekryteringsutmaningar som finns för kommuner och landsting.

Över en halv miljon människor behöver rekryteras till välfärden de närmaste tio åren. SKL, Sveriges kommuner och landsting, vill på sajten ”Sveriges viktigaste Jobb” lyfta fram och informera om alla viktiga och intressanta jobb som finns i kommuner och landsting.  Läs mer om Sveriges viktigaste jobb HÄR

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Ulf Lindberg, finansiell rådgivare hos Max Matthiessen, 08-613 02 34 eller ulf.lindberg@maxm.se