Fredrik Reinfeldt styrelseledamot och seniorrådgivare inom Max Matthiessen

Fredrik kommer personligen inte till KOMMEK-mässan men vi lottar ut 20 signerade exemplar av boken ”Halvvägs”. Var med i utlottningen genom att komma förbi vår monter, D18, svara på några frågor och lämna ert namn för att delta i utlottningen.

Styrelseuppdraget och rollen som seniorrådgivare innebär bland annat att Fredrik Reinfeldt kommer vara delaktig i arbetet med att utveckla Max Matthiessens globala samspel med huvudägaren Willis Towers Watson. Fredrik Reinfeldt kommer även att involveras i andra frågor som står högt på Max Matthiessens agenda, som digitalisering och breddning av kunderbjudandet.

– Jag har haft ett antal uppdrag för Max Matthiessen under det senaste året vilket har varit givande för bägge parter. Vi beslöt därför att ta aktiviteterna ett steg vidare och formalisera samarbetet, säger Fredrik Reinfeldt och fortsätter:

– Frågor kring försäkringar, hälsa och pension har framöver en hög samhällsrelevans och samspelet mellan politik, företag och individ är betydelsefullt. Detta är angelägna framtidsfrågor för svenska företag och deras medarbetare. Jag ser fram mot att bistå i arbetet med att vidareutveckla Max Matthiessens verksamhet för att möta framtidens behov.

Förra hösten släppte Fredrik Reinfeldt boken ”Halvvägs” – om de 25 åren i politiken, från skolans elevråd till Rosenbad. I höst väntas bok nummer två sen han lämnade politiken. Sveriges tidigare statsminister är mitt uppe i skrivprocessen och plöjer numera faktaunderlag i stället för deckare.

– Jag har försökt ta det utifrån underrubriken att leva till 100, jobba till 75, starta om vid 50 och att komma i gång vid 25. I alla de delarna kommer det att ske många förändringar, vi kommer att ställas inför nya utmaningar. Det händer mycket kring hur vi jobbar och kring arbetsmarknad. Jag vill beskriva den mänskliga förändringen i vår tid.

Men hur ska vi orka jobba till 75?
– Min spaning är att vi orkar allt mer. Vi har missat hur mycket friskare vi är längre upp i åren, inte alla, men det är ändå huvudtrenden. Det påverkas naturligtvis av hur vi jobbar och med vad. Ett skäl till att jag säger att man börjar om vid 50 är att vi måste ställa in oss på att byta karriär och inriktning mitt i livet. Jag tror att det syresätter oss som människor och att det skapar motivation för att lära något nytt. Då finns förutsättningarna för att orka jobba längre upp i åren.