Dow Jones stängde kring nollan

Morgonrapport, Makro & Marknad

  • Aktieterminerna under nollan

New York-börsen bröt tidigare dagars börsfall under onsdagen. Storbolagsindexet Dow Jones var oförändrad medan det bredare indexet S&P500 steg 0,3 procent. Handelssessionen präglades av lägre omsättning inför Thanksgiving-helgen. Facebook, Amazon och Alphabet (fd. Google.) steg alla mer än 1 procent efter att ”FAANG-aktierna” varit under press föregående dagar. Apple steg under inledningen av dagen men låg vid stängning strax under nollstrecket. Idag är de amerikanska marknaderna stängda för helgdagsfirande.

Senare på morgonen (kl. 9:00) ska Annie Lööf träffa talmannen och meddela vad hon kommit fram till under hennes sonderingsuppdrag. Ekot rapporterar nu på morgonen att Annie Lööf, enligt obekräftade källor, signalerat att hon kommer att kasta in handduken. I så fall är bollen åter tillbaka på talmannens planhalva. På eftermiddagen (kl. 13:40) offentliggörs mötesprotokollet från ECB senaste policymöte, då räntan lämnades oförändrad men inflationsprognosen justerades uppåt.

Nu på morgonen pekar Tokyo- och Hong Kong-börsen uppåt medan det är röda siffror på det kinesiska fastlandet. I skrivande stund ligger de europeiska aktieterminerna under nollstrecket. Brexit-avtalet verkar ännu inte vara i hamn samtidigt som EU-kommissionen hotar Italien med vite, mot bakgrund av landets expansiva budgetplaner. För vidare information om utvecklingen på marknaden se Max Matthiessens placeringsutsikter och veckobetraktelser.

Börser – Föregående stängning i USA och utvecklingen i Asien under morgonen

Dow Jones S&P500 NIKKEI225 SHSZ300 HANG SENG
New York New York Tokyo Shanghai & Shenzhen Hong Kong
0,00% 0,30% 0,65% -0,37% 0,38%

Futures – Europeiska aktieterminer i skrivande stund

EURO STOXX50 FTSE100 DAX30 CAC40
Eurozonen London Frankfurt Paris
-0,32% -0,01% -0,12% -0,23%

Uppgifter per klockan 08:29

Max Matthiessen Värdepapper AB (”MMVP”) är ett värdepappersbolag med tillstånd att bedriva värdepappersrörelse. MMVP är registrerat hos bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Innehållet i denna nyhetsnotis är av generell karaktär och tar inte hänsyn till din ekonomiska situation, ditt syfte med investeringar eller andra specifika behov och utgör därmed inte ett investeringsråd. Innehållet ska inte heller betraktas som en investeringsanalys eller en investeringsrekommendation. Placeringar i finansiella instrument är förknippade med ekonomisk risk. Du ansvarar själv för risken med dina investeringar och måste således själv skaffa dig kännedom om instrumentens egenskaper och risker. MMVP tar inte ansvar för den skada som kan uppkomma på grund av fel eller brister i den lämnade informationen. Åsikter och uttalanden i nyhetsnotisen, som kommer från för MMVP utomstående personer, delas inte nödvändigtvis av MMVP. Innehållet i nyhetsnotisen är skyddat av upphovsrätt och får inte kopieras, distribueras eller publiceras utan MMVP:s tillstånd.