Max Matthiessen rekryterar Sebastian Siegl som chef för förmögenhetsförvaltningen

Sebastian Siegl rekryteras som ny chef för Max Matthiessens förmögenhetsförvaltning. Han blir ansvarig för att driva företagets fortsatta satsning inom affärsområdet med fokus på att utöka kunderbjudandet.

Max Matthiessen rekryterar Sebastian Siegl som övergripande chef för affärsområdet Förmögenhetsförvaltning. Sebastian har en gedigen erfarenhet från branschen och kommer närmast från rollen som vd vid investmentbolaget Nordic Investment Opportunities, NIO. Dessförinnan har han även varit verksam inom SEB och Carnegie där han bland annat varit chef för den svenska Private Banking-verksamheten samt globalt ansvarig för Investment Strategy.

Rekryteringen är ett led i Max Matthiessens fortsatta expansion inom segmentet. Under det senaste året har man rekryterat flera placeringsrådgivare och breddat sitt kunderbjudande med nya förvaltningstjänster.

– Vi fortsätter att utveckla förmögenhetsförvaltningen som en del i vårt totala erbjudande. Med Sebastians erfarenhet och kompetens är jag övertygad om att vi nu kan ta nästa kliv i denna satsning, säger Jacob Schlawitz, vd och koncernchef vid Max Matthiessen.

– Max Matthiessen har en fantastisk kundbas och jag ser fram emot att vara med och vidareutveckla kunderbjudandet inom förmögenhetssegmentet tillsammans med det övriga teamet. Det finns ett stort behov av kvalificerade och kostnadseffektiva rådgivnings- och förvaltningstjänster och där vi ska ligga i framkant ifråga om att leverera kundvärde. Max Matthiessen är helt rätt positionerade för att kunna växa ytterligare och ta marknadsandelar inom det här området, säger Sebastian Siegl.

Sebastian tillträder tjänsten den 1 november och kommer att ta plats i koncernledningen. Idag tillförordnad chef, Henrik Nilsson, återgår till sin ordinarie roll som vd vid Max Matthiessen Värdepapper AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jacob Schlawitz
Vd och koncernchef Max Matthiessen
Tel: 08-613 02 01
E-post: jacob.schlawitz@maxm.se

Petra Broman
Kommunikationschef Max Matthiessen
Tel: 08-613 04 36
E-post: petra.broman@maxm.se