Morgonrapport – Wall Street handlades kraftigt upp under annandagen.

Morgonrapport – Makro & marknad

  • S&P 500 +1,4 %
  • PMI Tjänstesektorn Sverige (8:30)
  • PMI Tjänstesektorn Euroområdet (Tyskland, Frankrike) (ons)
  • FED mötesprotokoll (FOMC) USA (ons)
  • BNP Indikator Sverige (tor)
  • Inflationssiffror Kina (fre)

USA:  De amerikanska börserna handlades upp under måndagen på positiva arbetsmarknadssiffror (Nonfarm payrolls) som kom under fredagen. Under gårdagen kom även ISM för den amerikanska tjänstesektorn in en bra bit över förväntningarna och siffran 63,7 är ett nytt all-time high för mätningen. Detta är ytterligare tecken på att den amerikanska inhemska ekonomin fortsätter visa imponerande styrka.

Dow Jones stängde upp +1,1 %, S&P steg +1,4 % och Nasdaq klättrade +1,7 %. Räntan på den amerikanska 10-åringen har handlats runt 1,70 % de senaste dagarna.

Asien: Den kinesiska PMI-siffran för tjänstesektorn som släpptes under natten var även den uppe på högstanivåer. Trots positiv data handlas de asiatiska marknaderna blandat under morgonen. Tokyo-börsen tappar -1,3 % i skrivande stund, Shanghai-börsen handlas ner -0,1 % och Hongkong-börsen klättrar med +2,0 %.

Terminer: OMXS30-terminen på IG Markets handlas ner -0,5 % vilket indikerar på en negativ inledning på veckan för Stockholmsbörsen.

Europeiska terminer handlas ner under morgonen.

Amerikanska terminer handlas också ner under morgonen.

Makro/Nyheter: Gårdagens amerikanska statistik följs upp av ytterligare sentimentindikatorer, bland annat svenska tjänstedata idag och Europa imorgon. Senare i veckan lägger vi fokus på Feds mötesprotokoll från FOMC på onsdag.

 

Simon Berggren
Fund Analyst
Navigera

 

Uppgifter per klockan 08:39.

Viss data fördröjd 10-20 min

Börser – Föregående stängning i USA och utvecklingen i Asien under morgonen

Dow Jones S&P500 NIKKEI225 Shanghai HANG SENG
New York New York Tokyo Shanghai Hong Kong
+1,1% +1,4% -1,3% -0,1% +2,0%

Futures – Europeiska aktieterminer i skrivande stund

EURO STOXX50 FTSE100 DAX30 OMXS30
Eurozonen London Frankfurt Stockholm
-0,5% 0,0% -0,2% -0,5%

Max Matthiessen Värdepapper AB (”MMVP”) är ett värdepappersbolag med tillstånd att bedriva värdepappersrörelse. MMVP är registrerat hos bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Innehållet i denna nyhetsnotis är av generell karaktär och tar inte hänsyn till din ekonomiska situation, ditt syfte med investeringar eller andra specifika behov och utgör därmed inte ett investeringsråd. Innehållet ska inte heller betraktas som en investeringsanalys eller en investeringsrekommendation. Placeringar i finansiella instrument är förknippade med ekonomisk risk. Du ansvarar själv för risken med dina investeringar och måste således själv skaffa dig kännedom om instrumentens egenskaper och risker. MMVP tar inte ansvar för den skada som kan uppkomma på grund av fel eller brister i den lämnade informationen. Åsikter och uttalanden i nyhetsnotisen, som kommer från för MMVP utomstående personer, delas inte nödvändigtvis av MMVP. Innehållet i nyhetsnotisen är skyddat av upphovsrätt och får inte kopieras, distribueras eller publiceras utan MMVP:s tillstånd.