Josefin Dahlén blir ny hållbarhetsansvarig på Max Matthiessen

Josefin Dahlén blir hållbarhetsansvarig på Max Matthiessen. Hon kommer närmast från KPMG där hon de senaste fem åren varit managementkonsult. Nu tar hon steget från att rådge stora svenska bolag till att tänka hållbart åt svenska pensionssparare.

– Att tänka hållbarhet i hela vår verksamhet är något vi strävar efter. Våra kunder efterfrågar allt fler produkter och lösningar som är kopplade till hållbarhet. Därför är Josefin Dahlén som ny hållbarhetsansvarig oerhört viktig för oss och vi är glada att hon med sin erfarenhet vill bygga upp vårt hållbarhetsarbete. Varmt välkommen till oss, säger Jacob Schlawitz, vd och koncernchef på Max Matthiessen.

Josefin Dahléns roll blir bland annat att sätta en gemensam hållbarhetsstrategi för hela Max Matthiessen i samtliga affärsområden.

– För mig är hållbarhet oerhört affärskritiskt, det ska genomsyra hela bolagets verksamhet och något som bygger förtroende internt, i samhället och mot kunderna. Jag ser fram emot att få lära känna alla på bolaget och medverka till att skapa hållbara lösningar för Max Matthiessens kunder. Något som ligger främst på att göra listan är att skapa en strategi för hållbarhet som kopplar ihop de olika affärsområdena i Max Matthiessen, säger Josefin Dahlén, ny hållbarhetsansvarig.

Josefin Dahlén har under de senaste fem åren varit managementkonsult på KPMG och där hjälpt stora svenska bolag, regioner och kommuner med hållbarhetsstrategier, sätta mål och implementera processer. Hon är utbildad på Handelshögskolan i Stockholm och har en masterexamen från Copenhagen Business School. Hon har också hunnit med att arbeta i forskningsmiljö på CBS, centrum för CSR-forskning samt med antikorruption på Utrikesdepartementet, enheten för internationell handelspolitik.

Josefin Dahlén tillträder sin nya tjänst den 1 september.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Boo Ehlin, t f kommunikationschef, Max Matthiessen
Tel: 0705 – 529 292
E-post: boo.ehlin@maxm.se

Om Max Matthiessen
Max Matthiessen grundades 1889 och är en av Sveriges ledande liv- och sakförsäkringsförmedlare. Företaget erbjuder rådgivning, analys, administration och upphandling av pensions- och försäkringslösningar till arbetsgivare, företagare och privatpersoner. Bolaget har även verksamhet inom sparande, investeringsrådgivning och kapitalförvaltning. Max Matthiessen har cirka 440 medarbetare på ett 30-tal orter över hela Sverige. 2019 var bruttoomsättningen cirka 1 552 MSEK.