Per Hässler – med 100 % fokus på ägarlett

Ägarledda bolag är en viktig kundgrupp för Max Matthiessen och under det senaste året har erbjudandet vidareutvecklats under ledning av Per Hässler. Idag har vi en välfylld verktygslåda, både när det gäller försäkringsprodukter och kapitalförvaltning. Eftersom vi är angelägna om att Max Matthiessens starka erbjudande ska komma våra mindre företagskunder till gagn gör vi ett antal satsningar. Vi har ställt tre frågor till Per Hässler, som är försäljningsansvarig för ägarledda bolag på Max Matthiessen.

Per_150615

På vilket sätt har ni utvecklat erbjudandet för ägarledda bolag?
Vår målsättning har varit att bli ännu bättre på att hjälpa våra mindre kundföretag att bygga sin ekonomiska plan och att kunna säkerställa att de har rätt försäkringsskydd om olyckan är framme. Därför har vi vidareutbildat och certifierat utvalda rådgivare.

Under det senaste året har rådgivarna fördjupat sina kunskaper kring fåmansaktiebolagsregler samt placerings- och försäkringserbjudandet till ägare i dessa bolag. Vi har även breddat kompetensen kring de specifika juridiska frågor, som ägare till mindre bolag ofta kämpar med.

Hittills har vi utbildat och certifierat omkring 70 rådgivare och de är nu väl rustade att förstå våra kunders vardag fullt ut. Tanken är inte att dessa rådgivare ska vara fullfjädrade skattejurister eller revisorer. Det arbetet sköts istället av skattejurister och revisorer. Max Matthiessen samarbetar vid behov med utvalda partners, som har spetskompetens inom området. 

Vilket är det vanligaste misstaget ägarledda företag gör?
Den vanligaste risken jag ser är att företagare inte har tillräckligt bra skydd om de blir långvarigt sjuka. Egenföretagare säger ofta att de inte har råd att vara sjukskrivna och många arbetar, även vid tillfällen då de egentligen skulle behöva kurera sig. Det är få som har bra försäkringsskydd när de är så sjuka att de faktiskt inte kan jobba. Här upplever jag att vi gör stor nytta för de företagare vi träffar.

Det är också vanligt att mindre företag tar ut utdelning enligt schablonregeln när de egentligen är kvalificerade att ta utdelning enligt huvudregel med löneunderlag. Här kan vi oftast väcka en tanke hos våra kunder, som de kan diskutera vidare med sina revisorer.

Hur ser planerna ut framöver?
Under hösten bjuder vi in till seminarier runt om i landet, där vi tar upp frågor som är aktuella för våra kunder inom det ägarledda segmentet. Vi har genomfört ett antal träffar under våren och jag vet att de har varit mycket uppskattade. Dessutom kommer vi att utbilda fler rådgivare hos oss och även satsa på vidareutbildning för de som redan är experter inom området.