Nytt börsrekord för Nasdaq

Morgonrapport, Makro & Marknad

  • Aktieterminerna pekar nedåt
  • Caixin PMI tjänstesektorn Kina
  • PMI, tjänstesektorn Sverige (08.30)
  • ISM PMI, tjänstesektorn USA (16.00)

De amerikanska börserna steg kraftigt under gårdagen i en återhämtning från de börsfall som skett i samband med virusutbrottet. Tesla fortsatte att stiga kraftigt vilket hjälpte att trycka upp tekniktunga Nasdaq, med en uppgång om 2,1 procent, till nya rekordnivåer. Storbolagsindexet Dow Jones steg 1,4 procent medan det bredare indexet S&P 500 steg 1,5 procent.

De asiatiska marknaderna handlas i positivt territorium under morgonen. Tokyo-börsen handlas i skrivande stund 1 procent högre, Shanghai-börsen stiger 1,3 procent och Hong Kong-börsen stiger 0,2 procent.

De europeiska aktieterminerna pekar på en negativ öppning.

Coronaviruset är nu uppe i över 24 300 smittade och 490 döda.

Efter goda utfall i inköpschefsindex för tillverkningsindustrin under måndagen blir det åter fokus på inköpschefsindex då PMI för tjänstesektorn för ett flertal länder publiceras under dagen. Tidigt under morgonen släpptes kinesiska Caixin tjänste-PMI som sjönk till 51,8 från 52,5 föregående månad.

Under förmiddagen kommer svenska tjänste-PMI publiceras och under eftermiddagen släpps ISM PMI för tjänstesektorn i USA.

Under dagen publiceras även reviderade PMI-siffror för tjänstesektorn för Tyskland och euroområdet.

Börser – Föregående stängning i USA och utvecklingen i Asien under morgonen

Dow Jones S&P500 NIKKEI225 Shanghai HANG SENG
New York New York Tokyo Shanghai Hong Kong
1,4% 1,5% 1,0% 1,3% 0,2%

Futures – Europeiska aktieterminer i skrivande stund

EURO STOXX50 FTSE100 DAX30 CAC40
Eurozonen London Frankfurt Paris
-0,2% -0,3% -0,1% -0,2%

Uppgifter per klockan 08:21

 

För vidare information om utvecklingen på marknaden se Max Matthiessens placeringsutsikter

Max Matthiessen Värdepapper AB (”MMVP”) är ett värdepappersbolag med tillstånd att bedriva värdepappersrörelse. MMVP är registrerat hos bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Innehållet i denna nyhetsnotis är av generell karaktär och tar inte hänsyn till din ekonomiska situation, ditt syfte med investeringar eller andra specifika behov och utgör därmed inte ett investeringsråd. Innehållet ska inte heller betraktas som en investeringsanalys eller en investeringsrekommendation. Placeringar i finansiella instrument är förknippade med ekonomisk risk. Du ansvarar själv för risken med dina investeringar och måste således själv skaffa dig kännedom om instrumentens egenskaper och risker. MMVP tar inte ansvar för den skada som kan uppkomma på grund av fel eller brister i den lämnade informationen. Åsikter och uttalanden i nyhetsnotisen, som kommer från för MMVP utomstående personer, delas inte nödvändigtvis av MMVP. Innehållet i nyhetsnotisen är skyddat av upphovsrätt och får inte kopieras, distribueras eller publiceras utan MMVP:s tillstånd