Dags att se över dina bostadslån?

Att förhandla om bolån kan vara både krångligt och tidskrävande. Det vill Max Matthiessens samarbetspartner Lånekoll ändra på. Vi ställde några frågor till Lånekolls grundare och vd, Pontus Holgersson, om vad som ligger till grund för deras verksamhet.

Berätta om Lånekoll och vilka ni är!
– Man kan kort och gott säga att vi är specialister på lån. Vi hjälper dagligen kunder att jämföra olika lånealternativ och att teckna lån till rätt villkor. Det kan handla om att man behöver se över sina bolån i syfte att hitta ett mer förmånligt alternativ eller teckna nya bolån för att köpa sin första lägenhet. Vi hjälper även kunder att se över och teckna privatlån för att exempelvis finansiera sitt bilköp.

Vad är det som särskiljer er och era tjänster?
– Det är framför allt enkelheten för kunden. Att jämföra olika bankers kreditregler och villkor är omständligt och tar tid. Vi gör det jobbet åt dem. På så sätt kan vi också säkerställa att kunden får de mest förmånliga villkoren utifrån sina förutsättningar. Dessutom utgår endast en kreditupplysning, oavsett hur många banker vi kontaktar. Därför påverkas inte kundens kreditvärdighet. En annan viktig fördel är att man får en personlig kontaktperson hos oss som finns tillgänglig under hela processen.

Ni har nyligen bytt namn från Consector till Lånekoll. Varför byter ni namn?
– Lånekoll beskriver vår tjänst bättre. I vår strategi ligger bland annat att bli störst i Sverige på att förmedla bolån, då behövs ett tydligt varumärke.

Slutligen, hur kommer man i kontakt med er?
– Man kan antingen prata med sin rådgivare på Max Matthiessen eller ansöka via vår hemsida på www.lanekoll.se. Det går även bra att ringa oss på 0770-22 12 22 eller mejla till kundservice@lanekoll.se.