Morgonrapport – Breda nedgångar på Wall Street under onsdagen.

Morgonrapport – Makro & marknad

    • S&P 500 -1,0 %
    • Nasdaq -1,2 %
    • Europeiska terminer handlas positivt under morgonen
    • Inflationssiffror, Euroområdet (11:00)

USA: De amerikanska börserna bjöd på rejäla svängningar under onsdagen som först öppnade uppåt för att sedan vända både ned och avluta handelsdagen på minus. Den amerikanska 10-åriga räntan steg under dagen med 8 punkter och nådde 1,88 %. Dow Jones stängde -1,0 %, S&P 500 tappade också med -1,0 % och Nasdaq handlades ner -1,2 %. Nedgången i Nasdaq innebär en nedgång på mer än 10 % från toppen i november. I rapportsäsongen som precis dragit igång har 46 företag på S&P 500 hunnit leverera siffror och i vanlig ordning har en stor majoritet (78%) hittills slagit förväntningarna. Brent-oljan handlades 1,7 % upp till $ 88 per fat.

Asien: De asiatiska börserna handlas blandat under morgonen. Kinesiska banker har återigen sänkt räntorna och därmed lättat för landets krisdrabbade fastighetssektor. Tokyo-börsen handlas i nuvarande stund upp +1,1 %, Shanghai-börsen handlas ner -0,1 % och Hong Kong-börsen stiger med hela +3,3 %.

Terminer:

OMXS30-terminen på IG Markets handlas upp +0,3 %, vilket indikerar en positiv start på handeln för Stockholmsbörsen.

Europeiska terminer handlas positivt under morgonen.

Amerikanska terminer handlas också positivt under morgonen.

Makro/Nyheter: Den svenska folkhälsomyndigheten kommer idag att presentera nya karantänsregler som enligt socialminister Lena Hallengren ska underlätta för att samhällsviktiga funktioner ska kunna fungera bättre. Enligt Aftonbladet kommer förändringarna bland annat innebära att ett antal samhällsviktiga yrken kommer få särskilda karantänsregler och förtur i testningen. Kritiken har varit hård mot dagens karantänsregler där många friska får sitta i karantän bara för att en person i hushållet varit smittad.

Läs gärna vår utblick och tankar kring 2022 här: https://www.maxm.se/newsroom/?p=62895

Simon Berggren
Fund Analyst
Navigera

Uppgifter per klockan 08:37.

Viss data fördröjd 10-20 min

Börser – Föregående stängning i USA och utvecklingen i Asien under morgonen

Dow Jones S&P500 NIKKEI225 Shanghai HANG SENG
New York New York Tokyo Shanghai Hong Kong
-1,0 % -1,0 % +1,1 %  -0,1 % +3,3 %

Futures – Europeiska aktieterminer i skrivande stund

EURO STOXX50 FTSE100 DAX30 OMXS30
Eurozonen London Frankfurt Stockholm
+0,2 % +0,5 % +0,3 % +0,3 %

Max Matthiessen Värdepapper AB (”MMVP”) är ett värdepappersbolag med tillstånd att bedriva värdepappersrörelse. MMVP är registrerat hos bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Innehållet i denna nyhetsnotis är av generell karaktär och tar inte hänsyn till din ekonomiska situation, ditt syfte med investeringar eller andra specifika behov och utgör därmed inte ett investeringsråd. Innehållet ska inte heller betraktas som en investeringsanalys eller en investeringsrekommendation. Placeringar i finansiella instrument är förknippade med ekonomisk risk. Du ansvarar själv för risken med dina investeringar och måste således själv skaffa dig kännedom om instrumentens egenskaper och risker. MMVP tar inte ansvar för den skada som kan uppkomma på grund av fel eller brister i den lämnade informationen. Åsikter och uttalanden i nyhetsnotisen, som kommer från för MMVP utomstående personer, delas inte nödvändigtvis av MMVP. Innehållet i nyhetsnotisen är skyddat av upphovsrätt och får inte kopieras, distribueras eller publiceras utan MMVP:s tillstånd.